Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(4519 niezalogowanych)
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
z drugiej strony... kolce maja niby gwarancje skutecznosci do ilu??? jakos do 80kmh... powyzej tej predkosci zachowuja sie jak opona wielosezonowa..... zimowki na golym lodzie powyzej setki to tez jak wielosezonowki - nawet abs asr tsc asc+t i inne ci nie pomoga - lecisz jak torpeda przy problemach...

BRAK MOZGU NIE ZASTAPI NAJLEPSZEJ OPONY ZIMOWEJ!!!!

offtop - bez zadnych wycieczek osobistych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
147 Postów
zx zx
(bergenmarekk)
Stały Bywalec
nie jezdziles chlopie na kolcach,moze jakas przejazdzka ale nie sprint.Opona na kolcach zw wzgl logicznych zuzywa sie wolniej,jak jest goly asfalt mieszanka gumy pozwala sie kolcom chowac przez co sie nie zuzywaja.gorzej jest jak twoj styl jazdy dopuszcza depniecia.Wtedy brak kolcow w 30% przy eu kontrol zmusza cie do wyrwania resztki kolcow Chyba ze zlecisz twarsztatowi za 500 nok
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
bergenmarekk napisał:
nie jezdziles chlopie na kolcach,moze jakas przejazdzka ale nie sprint.Opona na kolcach zw wzgl logicznych zuzywa sie wolniej,jak jest goly asfalt mieszanka gumy pozwala sie kolcom chowac przez co sie nie zuzywaja.gorzej jest jak twoj styl jazdy dopuszcza depniecia.Wtedy brak kolcow w 30% przy eu kontrol zmusza cie do wyrwania resztki kolcow Chyba ze zlecisz twarsztatowi za 500 nok

moj styl jazdy nie nadaje sie na kolce ))) pisalem wczesniej.... i kolce byly nowe i przy dopuszczalnej predkosci 90 nie bylem w 100% pewny czy nie rzuci mi autem... a moze to kwestia auta byla... hehehe ale serio - jezdzilem cala zime na kolcach i nie mam zaufania jakos... na oblodzone podjazdy poza miastem - tak czuc roznice!! ale na odsniezonym, miejscami czarnym asfalcie jakos nie dla mnie... teraz mam zimowki z pelnym bieznikiem i nie narzekam..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
147 Postów
zx zx
(bergenmarekk)
Stały Bywalec
no kolce sa na trudne warunki.ja na letnich i zreszta lysych przejezdzilem pare zim ale tylko dlatego ze to sprawia mi frajde.Nie predkosc,nie wjazdy na recznym a drift.Zima i snieg nic trudnego?Od czegos trzeba zaczac. jak bedzie z kim to stworze maszynke na kazdy teren,mam warunki tylko i materialy do tworzenia.silnik 110 kM......
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak

ale kiedys widzialem innego demota.... drift jest jak sex.... po co jezdzic na recznym skor mozna dawac w pizde....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów

(michalchelm)
Nowicjusz
JLK21 napisał:

michalchelm napisał:
Hakkapelitta to dobra oponka która również była do dostania w PL ja jednak wybrałem Conti

czytamy ze zrozumieniem ))) sa nokiany... ale inne....

Moje Continentale też niby nie są dostępne w polskiej dystrybucji bo to również tak jak Twój Nokian opona z inną mieszanką na Skandynawię trzeba trochę poszperać i to wszystko można kupić również w PL
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
a ja mam takie pytanie ??
ile kosztuje mandat w niemczech za jazde z kolcami ,bo slyszalem że nie wolno tam jezdzić z kolcami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
skoro nie wolno
to nikt tam nie jeździ
i pewnie nie mają taryfikatora
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
339 Postów
Krzysztof Adamek
(crazy chris)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
skoro nie wolno
to nikt tam nie jeździ
i pewnie nie mają taryfikatora

ale jadąc przez Danie do polanda można przejechać czy nie ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok